2013. gada 10. dec.

Iedegsim trešo sveci Adventa vainagā


Iededzot trešo sveci Adventa vainagā, gribas domāt par mīlestību, jo Ziemassvētki taču ir lielākā Dieva mīlestības izpausme- Jēzus bērniņa atnākšana pie cilvēkiem.
Cilvēki gaida mīlestību un ilgojas pēc tās, taču ne katram  izdodas šīs ilgas piepildīt. Mīlestību nevar nopelnīt un nevar nopirkt. Tā ir Dieva dāvana.
Taču mēs varam dāvāt savu mīlestību,sirdī izauklēto, tuviniekiem un draugiem, astainajiem un ķepainajiem mīluļiem.
Mēs varam sniegt savu mīlestību ziediem, saullēktiem un saulrietiem. Mēs varam atvēlēt savu mīlestību lietus lāsēm un mirdzošajām sniega pūkām.
Varbūt tieši šobrīd kāda sirma kundzīte vai kāds sirmgalvis gaida tieši Tavu mīlestību, kādu pastieptu roku atbalstam, kādu mīļu uzmundrinājuma vārdu. Tik daudz vientuļu cilvēku, kurus neatceras neviens, mīt uz šīs pasaules. Arī viņi ir izslāpuši pēc mīlestības.
Mēs bieži skrienam savās ikdienas rūpēs un darbos, griežamies  kā vāveres ritenī un aizmirstam , ka kādam cilvēkam, līdzās esošam, ir tik svarīgi vienkārši parunāties.  Pārāk dārgi vērtējot savu laiku, mēs nocietinām savas sirdis, tādejādi neļaujot mīlestībai ienākt. Neatrodot laiku priekš cita cilvēka, galu galā apdalām arī paši sevi, tā arī neiemācoties no sirds mīlēt.
Šis Ziemassvētku gaidīšanas laiks mūs mudina apstāties, uz mirkli apklust, lai ieklausītos savās sirds balsī un arī apkārtējā pasaulē.
Novēlu jums, lai Ziemassvētki atnes mieru jūsu ģimenēs, sapratni jūsu darbavietās un atbalstu jūsu draugu sirdīs! Dāsni dāviniet savu mīlestību ne tikai svētkos, bet arī visu nākošo gadu!
"Mīlestība ir pacietīga, mīlestība ir maiga. Mīlestība neskauž, nelielās, nav uzpūtīga. Tā nav godkārīga un nemeklē savu labumu. Tā nedusmojas un nedomā ļaunu. Tā nepriecājas par netaisnību, bet priecājas par patiesību. Tā panes visu, tic visam, cer uz visu, visu pacieš." (Svēto Rakstu vārdi)
 
Ināra Svilāne
 
P.s. Autores foto


Nav komentāru: