2009. gada 19. janv.

Beidzies bērnu žūrijas- 2008 grāmatu lasīšanas maratons

Esam pabeiguši lasīt "Bērnu žūrijas-2008"kolekcijas grāmatas un anketas aizpildītas.Izvērtēsim paveikto! Grāmatu kolekcijā bija 20 grāmatas, katrai vecuma grupai pa 5 grāmatām. Rudens sākumā par ekspertiem bija pieteikušies 43 dalībnieki, bet līdz finišam nonāca 31 (t.i. nodeva anketas).
1.-2. klašu grupā vislielāko atzinību izpelnījās U. Nemvaltsa grāmata pat tehniku "Mazo vīru stāsti". Eksperte Kate Vinogradova no Viļānu pirmsskolas izglītības iestādes savā anketā raksta: "Grāmatā ir interesanti stāsti par mašīnu priekiem un bēdām un nav svarīgi, cik tu esi liela un skaista,bet cik labi dari savu darbu."
3.-4. klašu grupā par favorīti eksperti atzinuši M. Kunnassa grāmatu ''Vikingi nāk!" Par šo grāmatu Valērija Kaļiņina raksta: "Es gribētu, lai citi mācītos no šīs grāmatas darīt tikai labus darbus."
5.-7.klašu grupā 10 eksperti no 12 visaugstāk novērtēja M. Peiveres romānu "Vilkabrālis". 7.b klases skolniece Jolanta Sondore uzskata, ka "grāmata stāsta par patiesu draudzību, kura ir iespējama ne tikai starp cilvēkiem, bet arī starp cilvēku un vilku.Grāmata ir notikumiem bagāta".
8.-9. klašu ekspertiem īpaši patika M.Runguļa "Avenes". Ellas Korčaginas vērtējums ir šāds: "Grāmatas vāks mani piesaistīja vispirms, vēlāk iepazinos ar varoņiem, kuri ir neatkarīgi, jautri un mērķtiecīgi. Domāju, ka grāmata patiks visiem pusaudžiem".
Cerams, ka arī 2009. gadā varēsim savus lasītājus iepriecināt ar jaunu "Bērnu žūrijas" grāmatu kolekciju.
Ināra Zepa

1 komentārs:

Unknown teica...

Vai vēlaties pārdot savu nieri? vai Vai jūs meklējat iespēju pārdot nieres par naudu finansiāla sabrukuma dēļ un nezināt, ko darīt, tad sazinieties ar mums jau šodien un mēs jums piedāvāsim labu summu jūsu nierēm. Mans vārds ir (ārsts Elvis Kāpēcte), kurš ir frenologs mūsu slimnīcā, kuras specializācija ir nieru ķirurģija, un mēs nodarbojamies arī ar nieru iegādi un pārstādīšanu, ja dzīvots ir attiecīgais donors. Sazinieties ar e-pastu: doctorelviswhyte@gmail.com vai whatsapp us +2347083629144, lai iegūtu vairāk informācijas