2016. gada 12. febr.

14. februāris- mīlestības svētki


Valentīndienas priekšvakarā Viļānu vidusskolas 4.c klases skolēni pulcējās pilsētas bibliotēkas bērnu literatūras nodaļas lasītavā uz derīgo padomu stundu. Bērniem tika stāstīts par Valentīndienas vēsturi, tradīcijām, kā arī par to, kā šos svētkus svin Anglijā, Francijā, Japānā un citur pasaulē. Tālāk tika sniegti praktiski padomi svētku apsveikumu pagatavošanā.
 Kad vēl, ja ne februārī laiks pašu rokām radīt dažādus darbiņus ar sirsniņām vai vienkārši- mīļas dāvaniņas! Tajās visbiežāk kā dekoratīvais elements tiek izmantotas sirdis, amori un cita simbolika, ko mēdz saistīt ar mīlestību.
Klātesošajiem tika pastāstīts, ka sirsniņas dāvaniņām var izgatavot visdažādākajos veidos- šūt, lipināt, zīmēt, adīt, tamborēt un pat izcept. Arī materiāli, no kā gatavot, ir visvisādi:krāsains papīrs, pērlītes, gliemežvāki, spalvas, sausie ziedi, auduma gabaliņi u.c.
 Pasākuma nobeigumā katrs skolēns varēja izvēlēties sev krāsaina papīra sirsniņu, ierakstīt tajā novēlējumu, iekārt lasītavā esošajā "kokā". Un par šo paveikto darbiņu ikviens saņēma balvā konfekti.
 Aizņemies kādu ideju arī Tu, mūsu lasītāj, un sagatavo jauku pārsteigumu kādai vai kādam Valentīna dienā! 
 Ināra Mičuliša

Nav komentāru: