2012. gada 11. jūn.

Pieredzē uz Valmieru


6.jūnijā mūsu bibliotēkas darbinieki pievienojās Rēzeknes novada kultūras ļaudīm pieredzes apmaiņas braucienā uz Cēsīm un Valmieru.Tā bija reizē arī lieliska ekskursija.
Senās Cēsis mūs sagaidīja ar brīnišķīgu laiku un pilsētas īpašo valdzinājumu.
 Mēs no sirds izbaudījām pils parka romantiku ar gleznainajiem dabas skatiem un saulē vizošajām strūklakām.

Ļoti priecēja sakoptā vide, pilsētnieku darbīgums un izdoma, kā arī pozitīvā attieksme pret tūristiem.
Apskatījām arī pils muzeju, uzzinot daudz interesantu faktu gan par grāfa fon Zīvera valdīšanas laiku, gan par traģiskajiem notikumiem Cēsīs Ivana Bargā valdīšanas gados.
Apmeklējām Cēsu Svētā Jāņa evanģēliski luterisko baznīcu, kura pārsteidza ar baznīcas velvju izteiksmīgo senatnīgumu, ar  13. gadsimta sienu zīmējumiem  un brīnišķīgām vitrāžām.

Mūsu brauciena galvenais mērķis, protams, bija Valmieras Integrētā bibliotēka.

 Tā uzrunāja mūs  ar mūsdienīgu dizainu, plašām, gaumīgi aprīkotām telpām, modernām tehnoloģijām un jaunu grāmatu krājumu.

 No plašajiem logiem pavērās pasakains skats uz Gauju un tās krastu sudrabainajiem vītoliem.
Vakarā baudījām izrādi "Šveiks" Valmieras Drāmas teātrī. Lieliski aktieri, brīnišķīgā spēle, humora piesātinātas ainas, interesanta režija...
Gūtie iespaidi ilgi paliks mūsu atmiņās. Paldies projekta autorei Annai Jaudzemai no Rēzeknes novada pašvaldības projektu plānošanas un attīstības nodaļas par vienreizējo iespēju redzēt augsta līmeņa bibliotēku, tikties ar progresīviem kolēģiem un gūt jaunus impulsus radošām idejām turpmākajā darbā.
             Ināra Svilāne


P.s. Publikācijas autore Ināra Svilāne

Nav komentāru: