2011. gada 21. marts

Brīnumi,ko rada adatiņa

"Sapnis pieklauvē pie loga, saritinās zem spilvena un sastingst fantastiskā krustdūrienā. Krusts aizsargā, iepriecina un smaida savā krāšņumā! Paldies! Fantastiski!"(Inga Strūberga).
Šis ir tikai viens no daudzajiem apmeklētāju ierakstiem bibliotēkas apmeklētāju atsauksmju burtnīcā, veltīts izstādes"Brīnumi, ko rada adatiņa" autorēm Dainai un Lidijai Urtānēm. Lasītavā marta mēnesī ir eksponētas 26 brīnišķīgas krustdūrienā izšūtas gleznas. Tie pirmām kārtām ir burvīgi dabas skati, kas pārsteidz ar savu dabiskumu. To abām rokdarbniecēm ir izdevies panākt ar ļoti smalka izšuvuma tehnikas meistarību un veiksmīgām krāsu toņu pārejām, kuras ļauj uztvert katru darbiņu nevis kā izšuvumu,bet kā īstu gleznu. Izstādē ir arī daudz skaistu ziedu motīvu un klusās dabas sižetu. Sīks dūrieniņš pie dūrieniņa, ar milzīgu pacietību, rūpību un sirds siltumu veikts,rezultātā pārtapis par īstu mākslas darbu un abu rokdarbnieču meistarības mēru. Cik šādu krustiņdūrienu ir vienā gleznā?Vai to var vispār saskaitīt, ja viena darbiņa izšūšanai caurmērā tiek veltīts gandrīz pusgads?! Izstādes atklāšana jau ir notikusi.Klātesošie uzzinājuši daudz interesantu lietu no Dainas Urtānes raitā un dzīvā stāstījuma.
Sirsnīgi aicinu visus tos, kuri vēl nav redzējuši šīs skaistās gleznas, iegriezties pie mums un apskatīt tās.Izstāde būs atvērta līdz 8.aprīlim. Uz drīzu redzēšanos!
Anda Skrindževska

Nav komentāru: