2011. gada 11. febr.

Kad tu mīli kādu...

Ināras Svilānes foto
Valentīndienas svinēšanas tradīcijas pasaulē iedibinātas jau krietni sen-18.gadsimtā. Ar katru gadu šie svētki kļūst populārāki arī Latvijā, īpaši jauniešu vidū.
Tā kā visu mīlētāju diena nupat jau būs klāt,mūsu bibliotēkas bērnu nodaļas darbinieces Ināra Zepa un Ināra Mičuliša ir sagatavojušas saistošu stāstījumu 4.klases skolēniem par šo svētku vēsturi, paražām, emblēmu un dažādiem paņēmieniem, kā pārsteigt savus draugus un tuviniekus 14.februārī.Bērnu nodaļas abonementā, tematiskās pēcpusdienas "Tu esi mans cilvēks ar visu..." norises vietā, mūsu kolēģes ir "izaudzējušas "brīnumainu mīlestības koku ar sakuras ziediem un sārtām Valentīndienas sirsniņām, uz kurām ir uzrakstītas dažādu vecuma un dažādu valstu bērnu pārdomas par mīlestību. Katrs skolēns pasākuma beigās izvēlējās savu sirsniņu un nolasīja uz tās uzrakstīto sentenci. Tie bija sava veida novēlējumi visiem klātesošajiem , kuri rosinās aizdomāties par šo skaisto jūtu dziļāko jēgu.
Lūk, viens no tiem- "Mīlestība ir tad, kad tavs kucēns tev laiza seju pat tad, ja tu atstāji viņu vienu uz visu dienu"(Mērija Anna ,4 gadi).
Vai arī-"Ja tu gribi iemācīties mīlēt labāk, tad tev jāsāk ar cilvēku, kuru tu ienīsti"(Nikija, 6 gadi).
Apbrīnojami, cik precīzi šie mazie bērni ir uztvēruši mīlestības sūtību uz Zemes!
Valentīndiena ar savu ārējo spožumu atnāks un ātri aizies.
Mīlēsim viens otru katru dienu un vienkārši būsim laimīgi!
Anda Skrindževska

Nav komentāru: