2017. gada 24. aug.

Daži fotomirkļi no GRĀMATU SVĒTKIEM 2017


Cilvēks ar labu grāmatu rokās nekad nejutīsies vientuļš. Grāmatas iepazīstina mūs ar citiem cilvēkiem, viņu domām un jūtām. Tās aizved mūs tālās zemēs un jūrās, palīdz izprast apkārtējo pasauli un arī sevi šajā pasaulē.
Rēzeknes un Viļānu novada XVI grāmatu svētkos tikāmies gan ar labu grāmatu, gan ar intersantiem cilvēkiem.
Pieaugušajiem visas dienas garumā bija iespēja apskatīt arī 2 unikālas izstādes. Savukārt bērniem apgūt dažādas prasmes vairākās meistardarbnīcās.
Pasākuma svinīgo daļu ievadīja Viļānu novada pašvaldības priekšsēdētājas Jekaterinas Ivanovas , Rēzeknes novada pašvaldības Bibliotēku informācijas speciālistes Valentīnas Višas un Viļānu pilsētas bibliotēkas vadītājas Zelmas Tučes sirsnīgās uzrunas grāmatu svētku dalībniekiem. Savus novēlējumus dzejā izteica arī radošās kopas "Atļaujies ienākt" dalībnieki.
Grāmatu svētkos varēja iegādāties  interesantas jaunās un iepriekšējos gados izdotās grāmatas par zemām cenām. Tās piedāvāja izdevniecības "Latvijas Mediji" un "Latvijas Grāmata".
Saistošs un asprātīgs bija rakstnieces Ingunas Baueres stāstījums par viņas ceļu uz rakstniecību, par publicētajām grāmatām un nākotnes plāniem. Paldies rakstniecei par viņas izcilajiem kultūrvēsturiskajiem romāniem, no kuriem uzzinām tik daudz par Latvijas vēsturi, skaisto un kultūras tradīcijām bagāto Vecpiebalgas novadu, par ievērojamiem cilvēkiem, viņu dzīvesbiedrēm, tuviniekiem un laikabiedriem. Ar nepacietību gaidīsim viņas jaunos romānus.
Apmeklētāju netrūka arī Nacionālā Botāniskā dārza direktoram Andrejam Svilānam,kurš bibliotēkas āra lasītavā dāsni dalījās pieredzē par ziedošu koku un krūmu iegādi, audzēšanu un kopšanu. Jautājumu bija ļoti daudz. Uz visiem tika atbildēts izsmeļoši un saprotami.
Latgales novada vēstures pētniekiem un Viļānu novada patriotiem īpaši nozīmīga bija Stefānijas Uļanovskas grāmatas "Lotysze Inflant polskich"prezentācija Viļānu novadpētniecības muzejā.
Skolēni bibliotēkas telpās varēja noklausīties un apskatīt, kā top bērnu grāmatas ilustrācija, jo svētkos pie mums viesojās māksliniece Signe Ērmane.
  Tāpat mazajiem lasītājiem notika interesanta tikšanās ar rakstnieci, iemīļotās grāmatas  "Žurkulēnu Koko un Riko piedzīvojumi un nedarbi" autori, Eviju Gulbi.
Brīžiem nopietna, brīžiem jautra un nebēdnīga,  bet kopumā sirsnīga un emocionāla izskanēja rakstnieces Daces Judinas un komponista Artura Nīmaņa literāri muzikālā koncertprogramma "Simtgades stāsti un dziesmas". Aktīvākie skatītāji saņēma balvās Daces Judinas romānus.

Kamēr pieaugušie kultūras namā baudīja jauko koncertprogrammu, tikmēr bērni čakli darbojās, apgūstot iemaņas filcēšanā, dažādu papīra rotājumu un rotaļlietu izgatavošanā profesionālu skolotāju un meistaru vadībā.
Svētku noslēgumā kā vienmēr bija grāmatu izloze. Izdevniecības šogad bija īpaši dāsnas, piešķirot loterijai labas grāmatas ievērojamā daudzumā.

P.s. Ināras Svilānes un Ivetas Dimzules fotogrāfijas

Nav komentāru: