2012. gada 20. sept.

Krūzīšu pastāsti


No 18.septembra līdz 18.oktobrim mūsu bibliotēkas lasītavā apmeklētājiem ir pieejama apskatei interesanta krūzīšu kolekcija.Lūk, ko par to stāsta pati izstādes autore Iveta Dimzule:
 "Cik cilvēks dzīvo, tik ceļo. No tiem ceļojumiem, kas notiek virtuāli, taustāmus priekšmetus nevar iegūt. Tos iegūstam tikai tieši saskaroties: no ciemošanās pie radiem - garšīgā pīrāga riecienu vakariņām; no pastaigas mežā – čiekuru vai pašas dabas mākslinieciski veidotu sakni, zaru; no „šopinga” tūres – vairāk vai mazāk pieblīvētus iepirkumu maisus un maisiņus… Kas katram tuvāks.
   Cilvēkam ir svarīgs ceļojuma apliecinājums priekšmetiskā izpausmē, jo tas ir pozitīvo emociju atjaunotājs, tas ir „slēdzītis” ar kuru vēlreiz varam nonākt tai paradīzes krikumā, kur dvēsele smēlās pozitīvo dzīves spēku.
   Man katra ceļojuma sastāvdaļa ir krūzīšu „medības”. Jā, jā! Reizēm tiešām nākas ļoti nopietni pameklēt, jo nevēlos vienkārši kaut kādu stopu. Svarīgi, lai krūzīte satur konkrēto vietu raksturojošu elementu, ērti ieguļas plaukstā un ir optimālajā rīta kafijas tilpumā.
  It kā pavisam vienkārši – krūzītes, bet pastāsti… Kāpēc pastāsti?
   Tāpēc, ka stāstam ir literatūras teorijā noteikta forma, ieteicamais apjoms, bet pastāsts ir brīvs no noteikumiem. Tas var vēstīt tā, kā vēlas, cik vēlas, ko vēlas. Varbūt kādreiz krūzītes saņemsies arī stāstiem, tad šie pastāsti ir tikai nākotnes ievads..."





Atliek vien piebilst, ka dzirdēt Ivetas stāstījumu par viņas kolekciju varēs 20.septembrī plkst. 16.00.
Pazīstot Ivetu kā atraktīvu un interesantu personību, droši varu apgalvot, ka tikšanās būs patīkama un saistoša. Apmeklējiet šo pasākumu!

Nav komentāru: