2012. gada 25. janv.

Mācāmies tapot!

Vai Jūs zināt, kas ir tapošana ? Tapošana ir ļoti sens rokdarbu veids,darināms uz speciāla koka dēļa ar tapiņām.Ja tāda nav,nevajag izsamist,var diezgan sekmīgi darboties arī uz parasta siena grābekļa.
Viļānos ne viena vien rokdarbniece jau ir apguvis šo adīšanas mākslu.Bet daudz vēl ir arī tādu, kuras vēlētos iemācīties.Šajā sakarā mūsu bibliotēkas lasītavā vakar notika derīgo padomu stunda "Tapošana iesācējiem".Šo mācībstundu, kas ievilkās turpat vai 2 stundu garumā ( piebildīšu, ka laiks aizritēja nemanot, aizrautīgi darbojoties un apgūstot pirmās iemaņas) vadīja čakla rokdarbniece, viļāniete Genovefa Norvele. Būdama laba adītāja,tamborētāja, floriste, Genovefa atzīst, ka arī tapošana viņu ir pārņēmusi savā varā. Ne visai ilgā laika sprīdī jau ir tapušas 12 skaistas, pūkainas un siltas šallītes, uztapota   pirmā cepurīte , tiek domāts arī par bolero jaciņām un dažādiem aksesuāriem.

Genovefas Norveles brīnišķīgās šallītes

"Garajos rudens un ziemas vakaros darbojoties dzimst arvien jaunas idejas, kuras gribas realizēt. Šallītes izskats lielā mērā ir atkarīgs no dzijas kvalitātes, īpaši "šikas" lietiņas sanāk no dažāda veida efektdzijām, bet nemaz nav smādējama arī parastā lauku dzija"- tā Genovefa par savu pieredzi.
Visas apmeklētājas ķērās pie darba ar lielu interesi,  sākumā šauboties par darba rezultātu. Situācija darbošanās procesā bija tāda, kā latviešu sakāmvārdā teikts-"Acis darba izbijās, rokas darba nebijās".
Dalībnieces visas kā viena ar sajūsmu atzina, ka tapošana patiešām ir brīnumjauka nodarbe un samērā viegli apgūstama. Vajag tikai drusku "piešauties", un viss notiksies.Taps jaunas, oriģinālas šallītes kā brīnišķīgs aksesuārs pie ikdienas vai svētku tērpa.
Sirsnīgi pateicamies savai skolotājai Genovefai Norvelei par šim pasākumam atvēlēto laiku, vērtīgajiem padomiem un sagatavotajiem izdales materiāliem!

Genovefa Norvele rāda, kā uzsākt darbu

Anda Skrindževska

P.s.Ināras Svilānes foto



Nav komentāru: