2019. gada 10. jūn.

Jaunās grāmatas bēniem un pusaudžiem

12. un 13. jūnijā Bērnu literatūras nodaļā tiek rīkotas jauno grāmatu dienas. Nedaudz par dažām interesantām, piedzīvojumu bagātām grāmatām.
Zviedru rakstnieces Frīdas Nilsones grāmata ir saņēmusi vairākas literatūras balvas. Tās sižets vēsta par to, kā pirātu kapteinis Baltgalvis, visļaunākais un vissaltākais vīrs Ledusjūrā, zog bērnus un liek tiem vergot savās dimantu raktuvēs. Bīstamā ceļojumā dodas drosmīgā Sirī, lai izglābtu no gūsta savu mazo māsiņu. Viņa iegūst gan draugus, gan ienaidniekus, pārvar bailes un paveic to, kam nav ticējis neviens.
 Andreasa Šteinhēfela gāmata ir saņēmusi Vācijas Jaunatnes literatūras balvu. Tā stāsta par diviem draugiem un viņu piedzīvojumiem. Būtībā tā ir liela veiksme, ka bērns ar autisma problēmām var draudzēties, risināt dažādus noslēpumus. Šo detektīvu labprāt lasīs gan bērni, gan pieaugušie.
Lietuviešu rakstniece Rasa Dmučovskiene savā grāmatā "Skudriņa Kāpēcīte" pārsteidz ar skaistām ilustrācijām un skudriņas piedzīvojumiem mežā. 
 .

   Iznākušas  ''Piecu minūšu pasakas" zēniem un meitenēm.Krāsainas ilustrācijas labi papildina pasaku stāstījumu.
    Arī krievu valodā iegādātas skaistas grāmatas.

Наталья Филимонова "Каникулы Теши Закроватного . Теша в поисках клада". 
Šajā grāmatā iet runa par dārgumu meklējumiem un ar tiem saistītiem piedzīvojumiem. Tā būs interesanta lasāmviela detektīvu cienītājiem.
Arī Kerolainas Kinas grāmata ir aizraujošs detektīvs ar briesmu pārvarēšanu un dažādu noslēpumu atklāšanu.
Aleksandra Poļarnija grāmata ir stāsts par zēnu, kurš nokļuvis bērnu namā, kā arī par sarežģīto pieaugušo pasauli, ar kuru nākas saskarties galvenajam varonim.
Savukārt vācu rakstniece Andrea Rigere interesanti un saistoši  iepazīstina lasītājus ar ārstniecības augiem un dažādiem to izmantošanas veidiem. Šeit jūs atradīsiet receptes, kā gatavot ledenes pret klepu no salvijas, garšīgu medu ar mārsilu pret saaukstēšanos.
Tās ir tikai dažas grāmatas, ar kurām jūs iepazīstināju. 
Apmeklējiet Jauno grāmatu dienu!
Ināra Svilāne
 

Nav komentāru: