2019. gada 16. maijs

15 gadi Eiropas Savienībā


Pēc 2018. gadā skaisti nosvinētajiem Latvijas simtgades svētkiem šogad maijā Latvija svin atkal- šoreiz savus 15 gadus, kopš kļuvusi par pilntiesīgu Eiropas Savienības dalībvalsti. 15 gadi ir pietiekoši ilgs laiks, lai redzētu, kā ir atrisināta viena vai otra problēma un ko mēs varam sagaidīt no šīs sadarbības turpmāk.Redzam, ka ar Eiropas naudas palīdzību tiek sakārtoti ceļi, mūsdienīgāku vidi ir ieguvušas daudzas apdzīvotas vietas.
 Arī mūsu Viļānos ar Eiropas Savienības projektu naudas klātesamību ir atremontēta galvenā pilsētas iela, sakārtota domes fasāde, siltinātas un izremontētas kultūras iestādes, sakārtots skolas stadions.
Tuvojas Eiropas Parlamenta vēlēšanas, kurās katram Latvijas pilsonim būs jāizdara sava izvēle. 
Sakarā ar valstī izsludināto Eiropas dienu Viļānu pilsētas bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā tika rīkots konkurss "15 gadi- Latvija Eiropas Savienībā". Konkursā piedalījās Viļānu vidusskolas 8.a un 8.b klases komandas.
  Dalībniekiem bija jāatbild uz bibliotekāru sagatavotajiem jautājumiem par Eiropas Savienību, kā arī par mūsu dzimteni- Latviju. Protams, nebija aizmirsti arī mūsu valsts lielie dižgari, viņu grāmatas un izteicieni.
Jautrā atmosfērā sacenšoties, uzvarēja draudzība, jo komandu dalībnieki ne tikai atbildēja uz saviem jautājumiem, bet centās palīdzēt arī grūtībās nonākušajai pretējai komandai. 
Pasākuma noslēgumā katrs dalībnieks saņēma suvenīrus ar Eiropas Savienības simboliku, kurus bija sagādājusi LR Ārlietu ministrija.
Zelma Tuče
bibliotēkas vadītāja un ESIP koordinatore

Nav komentāru: