2016. gada 25. janv.

"Atļaujies ienākt"- ar domu par nākotni



Ir pasaulē izgudrotas dažādas spēles. Īpašākā ir vārdu spēle – dzeja, kurā dzejnieks spēlējas ar vārdiem, lai radītu vēl nebijušu māksliniecisku darbu. Uzņemot jaunus impulsus dvēselē, ar valodas tēliem rada enerģiju, kura ieplūst lasītājos. Tas ir smags darbs. Tā ir milzīga sevis atdošana, atvēršana, sadedzināšana. 

22.janvārī Viļānu pilsētas bibliotēkā uz kārtējo tikšanos sapulcējās radošās kopas "Atļaujies ienākt"dalībnieki. Dažādās valodās skanēja dzeja. Literāti dalījās radošā procesa grūtībās un noslēpumos. Skanēja prieks par kopas biedru veikumu, par nestandarta domāšanu, kas parādās savdabīgās metaforās, interesantos salīdzinājumos un paralēlismos, simbolos.

Radošās kopas dalībnieki pārdomāja, ar kādiem pasākumiem vēlētos bagātināt Viļānu novada kultūras dzīvi, tādējādi dodot savu praktisko ieguldījumu pozitīvā vairošanā. Nākamā tikšanās ar kopas dalībniekiem būs 18. februārī, kad Viļānu pilsētas bibliotēkā tiks atklāta foto izstāde „12 dižkoka stāsti”, ko papildinās prozas darbs, kas tapis decembra nogalē.

Pavasarī tiek plānoti viļānieša  - dzejnieka Ivana Koroļkova piemiņas lasījumi. Iesāktas sarunas ar Viļānu MM skolas mākslas nodaļas mācību spēkiem par kopīgas izstādes "Kad dzeja pārtop gleznā" veidošanu.

Ir patiess prieks par to, ka radošajā kopā nāk klāt jauni dalībnieki. Pagājušā gada nogalē kopai pievienojās Maruta Avramčenko, šogad – Jefrosiņija Belova.
 Radošie un rakstošie! Aicinām arī jūs mūsu pulkā! Vairosim savā apkārtnē pozitīvo kopā!


Radošās kopas „Atļaujies ienākt” dalībnieku vārdā Iveta Dimzule

Nav komentāru: