2012. gada 30. marts

E-prasmes lieliem un maziem



 Marta beidzamā nedēļa visās Latvijas bibliotēkās  bija veltīta e-prasmju popularizēšanai un apgūšanai dažāda vecuma iedzīvotāju vidū. Arī mūsu bibliotēkas darbinieki aktīvi iesaistījās šajās aktivitātēs.
Pieaugušo bibliotēkā šis pasākums šogad noritēja ar devīzi "Internets?Protams!"
 Zinot to, ka visgrūtāk ar datorzināšanu apguvi veicas gados vecākiem cilvēkiem, uz apmācības kursiem tika aicināti pensionāri. Atsaucās 7 Viļānu pilsētas iedzīvotājas. Nodarbību laikā viņas tika iepazīstinātas ar populārākajām un noderīgākajām interneta vietnēm, īpašu uzmanību pievēršot tiem portāliem, kuri bez maksas izmantojami tikai bibliotēkās (Letonika.lv, News.lv, Filmas.lv u.c.). Apmeklētājām tika popularizēts arī mūsu bibliotēkas emuārs, stāstīts par to, kā var iepirkties internetā,  veikt dažādus maksājumus, kā sarakstīties ar tuviniekiem un draugiem pa e- pastu un portālā "Draugiem.lv".

Savukārt bibliotēkas bērnu literatūras nodaļā E-prasmju nedēļas ietvaros e- stunda "Ar datoru uz tu" tika rīkota Viļānu vidusskolas 1.c klases skolēniem.

                                                       Ināras Svilānes foto

Bērni vispirmām kārtām tika iepazīstināti ar noteikumiem datorlietotājiem. Bez tam  viņiem tika praktiski rādīts, kā atrast vajadzīgo informāciju, kā arī spēles un animācijas filmas.
                                                      Anda Skrindževska

Nav komentāru: