2016. gada 14. okt.

Tikšanās ar Vinniju Pūku un bibliotēku

Iemīļotajam bērnu grāmatu varonim lācēnam Vinnijam Pūkam šogad apaļa jubileja- 90 gadi. Jūs teiksiet- lāči tik ilgi nedzīvo. Nav tiesa- dzīvo gan!Tieši 90 gadus atpakaļ angļu rakstnieks Alans Milns uzrakstīja grāmatu( to joprojām aizrautīgi lasa bērni visā pasaulē) par Vinniju Pūku un viņa draugiem.

 Un tā oktobra mēneša  12. datumā mūsu bibliotēkas bērnu nodaļā satikās Vinnijs Pūks ar Viļānu vidusskolas pirmo klašu skolēniem. Satikās lai pastāstītu par sevi, saviem draugiem- Sivēnu, Trusīti, Ēzelīti un par to, cik aizraujoša, brīnumu pilna pasaule paveras tiem bērniem, kuri lasa Alana Milna  grāmatas.
 Mazie apmeklētāji ar interesi uztvēra katru Pūka teikto vārdu, kā arī uzmanīgi noklausījās, ko par bibliotēku stāstīja bibliotekāres Ināra Zepa un Ināra Mičuliša.
 Pie tam Vinnijs Pūks bija rūpīgi gatavojies šai tikšanās reizei un kopā ar Viļānu Mūzikas un Mākslas skolas audzēkņiem   sarūpējis katram šī pasākuma dalībniekam jauku dāvaniņu- grāmatzīmi, kuru ielikt izvēlētajā grāmatā.
Bērnu atsaucība patiešām bija liela. 15 pirmo klašu skolēni kļuva par bibliotēkas lasītājiem, un visas Alana Milna grāmatiņas no izstādes tika izņemtas.
 Ceram, ka šiem mazajiem lasītājiem drīzumā piebiedrosies arī citi viņu klases biedri.
P.s. Ināras Svilānes fotogrāfijas

Nav komentāru: