2014. gada 7. aug.

Jauniešu dienas Viļānu baznīcā


Augusts... Smaržo labības lauki. Vēlīnie ķirši vēl rotājas zaros, un rasotajā zālē āboli piekrituši. Saule karsē karstāk kā jebkad šajā mēnesī, un vasara joprojām pilnā plaukumā.
Augusts vienmēr ir pārpilns ar Dieva žēlastībām visādā ziņā.
2. augustā Viļānu Romas katoļu baznīcā- Dievmātes Eņģeļu Karalienes svētki, 3. augustā- Viļānu katoļu draudzes svētki un Porcjunkula atlaidas, 15. augustā draudzes cilvēki dosies uz Dievmātes debesīs uzņemšanas svētkiem Aglonas bazilikā.
Savukārt 4. augustā mūsu baznīcā sagaidīja slaveno Pasaules Jauniešu dienu(PJD) krustu. To 1984.gadā Romā Svētā Pētera laukumā pāvests Jānis Pāvils II uzticēja jauniešiem, lai tas turpinātu ceļojumu no valsts uz valsti ar mērķi, lai jaunatne vairāk atvērtos Dievam un ielaistu savā dzīvē Jēzus gaismu.
Nu jau šis krusts ir apceļojis neskaitāmas valstis. Miljoniem cilvēku to pielūguši un godinājuši. Šomēnes  Viļānu katoļu draudzes cilvēkiem bija iespēja to redzēt savā baznīcā un vienoties kopējās lūgšanās. Neskatoties uz karsto svelmi tika noiets krustaceļš sakrālajā laukumā, tam sekoja krusta pagodināšana baznīcā.
Pirms desmit gadiem līdz ar minēto krustu jauniešiem tika iedota arī Romas aizbildnes- Dievmātes svētgleznas (Solus Populi Romani) kopija, lai cilvēki tās priekšā varētu lūgties par savām vajadzībām. Arī Viļānu Romas katoļu baznīcas dievlūdzēji pie tās vienojās klusā lūgšanā.
 
 
"Dievs, žēlsirdīgais Tēvs, kas caur savu Dēlu, Jēzu Kristu, esi mums atklājis savu mīlestību un caur Svēto Garu izlējis to pār mums, Mierinātāj, šodien mēs Tev uzticam visas pasaules likteni, katra vīrieša un sievietes likteni. Īpašā veidā mēs uzticam Tev jebkuru jaunieti neatkarīgi no valodas, tautības un nācijas:
Vadi un aizsargā tos mūsdienu pasaules sarežģītajos ceļos
un dod viņiem žēlastību..." (No PJD lūgšanas)
 

Pēc krusta pagodināšanas Viļānu baznīcā tas turpinās savu ceļojumu pa Latviju un tad dosies uz Krieviju, Ukrainu, Moldovu, Rumāniju, Ungāriju, Čehiju un Slovākiju.
Lai tas nes mieru un Kristus žēlastību visām tautām!
 
Ināra Svilāne
 
 
 

 

Nav komentāru: