2013. gada 20. dec.

Gaišus Ziemassvētkus


Šo svētdien iedegsim ceturto Adventa sveci.Un tad jau gada skaistākais notikums- Ziemassvētki būs klāt. Baltie Ziemassvētki... Klusie Ziemassvētki...Tā pieņemts tos saukt. Kāpēc? Laikam jau tieši šie īpašības vārdi vislabāk raksturo šo svētku apslēpto un acīmredzamo jēgu. Balti no mirdzoša sniega ( to šogad gan laika prognozes nesola),gaiši un svētīgi no cilvēku labajām domām un vēlēšanās kļūt garīgi stiprākiem, līdzcietīgākiem un sirsnīgākiem. Klusi?! Šķiet, ka klusumā cilvēkam ir visvieglāk satikt Radītāju, klusumā dzimst sirdsskaidrākās vēlēšanās un krietnākie nodomi.
Tāpēc atkal un  ikkatru gadu no jauna gribas novēlēt jums gaišus, klusus un Dieva svētības apmirdzētus Ziemassvētkus! 
Un vēl gribas ar jums dalīties atziņās, kuras esmu guvusi no mācītāja Jura Rubeņa un Māra  Subača brīnišķīgās grāmatas "Gaisma tumsā" . Lūk, neliels fragments, kurš daudz ko izskaidro un māca:
"...Katram, kas patiešām vēlētos piedzīvot Ziemassvētkus, varētu ieteikt tikai vienu: uzņemiet šos vārdus savā prātā, bet pārdomājiet tos savā sirdī.
Mācieties klusumu, patiesu klusumu! Mācieties domāt sirdī.!Mācieties šo jauno domāšanu, to domāšanu, kas vienīgā var pasauli dziedināt, mainīt, glābt! Klusums ir gudrs, klusums ir dziedinošs, klusums ir galvenais nosacījums katras dzīves dziļākas jēgas atrašanai un Dieva sastapšanai. Kad Ziemassvētku dievkalpojumā vai mājās dziedāsim pašu pazīstamāko Ziemassvētku dziesmu, jā Ziemassvētku himnu- "Klusa nakts"-, apzināsimies, ka tā nav tikai skaista metafora. Nē, tā ir norādījums par vienīgu ceļu, kas ved pie Ziemassvētku satura- sastapšanās ar sevi un Dievu. Tikai apklustot mācāmies atrast vietu Jēzus ienākšanai, pretējā gadījumā paliekam līdz malām piebāzti paši ar sevi un pasaules troksni, un tad Dievam, protams, nav nevienas pašas vietiņas, kur mūsos ienākt."
 
 
Atliek vien piebilst, ka šo grāmatu ir vērts izlasīt ikvienam kristietim, kā arī tiem, kas vēl ir sava garīgā ceļa meklējumos. Tā noteikti bagātinās jūs gan pieredzē, gan dzīves jēgas redzējumos.
                              Viļānu ev.lut.draudzes vārdā: Anda Skrindževska
 
P.s. Veikala BIG skatlogs Ziemassvētku rotās. Ināras Svilāne foto

Nav komentāru: