2012. gada 3. apr.

Ziedu spēles pavasara gaismā


Jau trešo gadu pēc kārtas pirms Lieldienām pavasarīgu svētku noskaņu bibliotēkas apmeklētājiem sagādā sešas floristu pulciņa dalībnieces Silvija Razgale, Valentīna Pudule, Janīna Makrekova, Genovefa Norvele, Inta Keistere un Tekla Šmukste. Un katru reizi viņas nāk pie mums ar jaunām idejām un atklājumiem. Izdomas bagātas konsultantes Aijas Kazākas rosinātas, izstādes autores ar savām čaklajām, darbīgajām rokām dara brīnumus,veido īstus floristikas mākslas darbus, tādejādi pierādot ikvienam apmeklētājam, cik daudz viņām ir fantāzijas un cik daudz cilvēks var paveikt, ja ir pacietība un vēlēšanās radīt skaistumu sev visapkārt.


 Īpaši izstādē pārsteidz gaumīgie un krāšņie lampu abažūri, kuri patiesībā vecām, aizmirstām lietām liek atdzimt no jauna daudzkrāsainā puķu bagātībā. Īstas ziedu spēles pavasara gaismā var ieraudzīt gan krāšņās telpiskajās gleznās, gan arī interesantās Lieldienu kompozīcijās un oriģinālās atklātnītēs.Vēl tikai piebildīšu to, ka pateicoties šo jauko sieviešu atsaucībai, mūsu bibliotēkas lasītavā valda pirmssvētku noskaņa.

 Cienījamie viļānieši un novada ļaudis, nāciet pie mums un izbaudiet kā nākas šos skaistos floristikas darbus, smelieties idejas priekš sevis un dāvājiet prieku citiem! Izstāde būs atvērta līdz 20. aprīlim.


Anda Skrindževska

    P.s. Autores foto                                     



Nav komentāru: