2011. gada 4. marts

Bibliotēka manā ceļā uz labāku dzīvi

Ināras Svilānes foto
Šī nedēļa Latvijas bibliotēkās aizritēja informējot dažāda vecuma lasītājus par datortehnoloģiju un interneta iespējām, kā arī apspriežot dažādu mūsu valsts reģionu iedzīvotāju pieredzi šajā jomā.
3.martā pieaugušo bibliotēkas lasītavā pulcējās vidēja un vecāka gadagājuma cilvēki, lai noskatītos v/a Kultūras informācijas sistēmas uzņemto filmu "Bibliotēka manā ceļā uz labāku dzīvi"".Visi 9 sižeti tika noskatīti ar lielu interesi. Filmai sekoja aktīvas un rosinošas debates par redzēto, kā arī īsi stāstījumi par savu pieredzi, grūtībām,ieguvumiem un nākotnes iecerēm datorprasmju apguves procesā.
Mūsu bibliotēkas bērnu nodaļas darbinieces e-prasmju nedēļā uz bibliotēku uzaicināja 1.klašu audzēkņus. Tikšanās gaitā bērni tika iepazīstināti ar Viļānu pilsētas bibliotēkas emuāru, īpaši uzsverot rubrikas, kas ir domātas jaunākā skolas vecuma bērniem. Viņu uzmanību sevišķi piesaitīja tādas interneta vietnes kā - filmas.lv, pasakas net, spēles lv u.c. Vairāki pirmklasnieki jau ir paspējuši iemīļot minētos portālus, priekš citiem tas bija aizraujošs atklājums.Bērni tika apmācīti, kā atrast sev nepieciešamo informāciju internetmeklētājā Google.lv, kā izmantot to, ko piedāvā vietnes- apsveicam.lv, lmt.lv, tele2.lv.Īpaša vieta sarunā tika ierādīta arī Viļānu vidusskolas mājas lapai.Bērni uzmanīgi sekoja bibliotekāru stāstītajam, demonstrētajam un uzdeva daudz jautājumu.
Anda Skrindževska

Nav komentāru: